Megosztás

Google+

Kapcsolat

Szerviz:

Boja László

 

Ügyintéző, alkatrészek forgalmazása:

Boja Lászlóné Mariann

 

2120 Dunakeszi

Fóti út 74/F

TÉRKÉP


Tel: 06-27-346-708
E-mail: info@szervizdunakeszi.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 18.00
Kedd: 8.00 - 18.00
Szerda: 8.00 - 18.00
Csütörtök: 8.00 - 18.00
Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 8.00 - 12.00
Vasárnap: Zárva

Gyakori kérdések

Hogyan vehetem át a megrendelt termékeket?

Lehetőség van személyes átvételre telephelyünkön (Dunakeszi Fóti út 74 /F alatt) Kérhet kiszállítást is ennek költsége 2000Ft. Postai átvétel: 1850Ft. Szállítási idő: 2-3 munkanap.Utánvéttel fizeti a csomagot.Számlaküldés e-mailben a feladás napján történik.

Cikkek, érdekességek

A mosógép karbantartása

2013.04.07.

A mosógép karbantartása

Ön is hajlamos elfelejteni, hogy mekkora segítség a háztartásban a mosógép?

Gondoljon bele! Igazi jó barátja! Megkíméli attól, hogy kézzel súrolja a ruhákat, gubbasztva egy lavor vagy kád fölött. Azonban mint minden barátnak, így minden háztartási gépnek, különösen a mosógépnek nagy szüksége van törődésre.

Ön foglalkozik a mosógépével? Segítek, hogyan is kezdjen hozzá.

 1. A szűrőt havonta érdemes tisztítani, eltávolítani a szennyeződést, bolyhos textíliák mosása után pedig minden alkalommal. Tiszta folyóvízben ki kell öblíteni a szűrőt és ügyelni kell a szűrő pontos visszahelyezésére, hogy ne legyen szivárgás. Ezen kívül a szűrőből el kell távolítani a bennakadt egyforintost, gombokat, hajcsatokat. Mindent. Ha ezt elmulasztja, a vízpumpa károsodhat.
 2. A mosógépben a használat során vízkő válik ki, és szürkésfehér mész-szappan lepi be a fémfelületeket. Én minden mosás alkalmával az ecetet vízzel kétszeresére hígítom, abba teszek természetes öblítőt, és az egész zutty, megy az öblítőrekeszbe. Nem lesz ecetszagú a ruha, az ecet remek fertőtlenítő, óvja a textíliák színét, ráadásul a vízkő ellen is hatékony és ami lényeg, olcsó és környezetbarát. Amennyiben nem használ minden mosáskor ecetet az öblítőrekeszbe, célszerű időnként ecetes átmosást végezni a mosógépen, mivel a  dobból az ott lerakódó vízkő- és mosószermaradványok kioldódhatnak, ami barnás foltot hagyhat a ruhákon.

  Így végezze az ecetes átmosást: üres állapotban  60 (vagy 90) fokon egy kímélő programot kell indítani.

  1.      Öntsön üres állapotban 2 liter 20%-os ecetet a gépbe

  2.      Indítson el egy kímélő programot 60 vagy 90 fokon

  3.      Amikor a gép felmelegítette a vizet, állítsa le a programot és hagyja állni egész éjszakára

  4.      Néha forgassa meg a dobot

  5.      Reggel melegítse fel a vizet még egyszer, és hagyja végigfutni a mosóprogramot.

  Az ecetes átmosást követően a megszokott módon folytathatja a mosást. Ezzel a módszerrel javíthat a mosógépben uralkodó állapotokon.

  • A ruhák, a szennyes mosógépbe rakásakor idegen testek ne kerüljenek a mosógépbe (pl. pénz érme, tű, szög stb.) illetve a ruhákon lévő zip-zárakat, gombokat kapcsolja össze, mert ezek nem csak a ruhában, de a mosógépben is károkat tudnak okozni. Rendszeresen ellenőrizze, hogy nem maradt e a dobban, a dob/ajtó körüli gumitömítés mélyedéseiben gomb, pénzérme, kulcs v. egyéb fémtárgy.

  Óvakodjon a párától

  Óvakodjon attól, hogy a mosógép párában, vízben álljon.

  Mosás után a mosógép ajtaját nyitva kell hagyni, legalább 3 órát, hogy kiszáradhasson. Semmiképpen ne csukja be az ajtaját mosás után jó pár óráig, mert azzal a párát beszorítja a dobba, amivel paradicsomi feltételeket teremt a gombáknak a szaporodásra. A penész megtelepszik a dob mögött és mellett, a mosógép falán. Ha meg tudja oldani, hagyja nyitva folyamatosan a mosógép ajtaját.

   1. A mosópor- és öblítőtartályt rendszeresen vegye ki, és öblítse ki meleg vízzel. Egy üvegtisztítóval vagy kefével könnyen eltávolíthatja az odatapadt maradványokat is. Időnként nem árt, (főleg elöltöltős gépnél) ha kihúzza/leveszi a mosószer-és öblítőtartályt, és hagyja, hogy ott is szellőzzön, száradjon.
   2. Extra tipp: Ha mosás után nincs megelégedve a ruha tisztaságával, ellenőrizze a szivattyú szűrőjét. Ha eltömődött, tisztítsa ki, mert rontja a mosás hatékonyságát!
   3. A mosógép csöveit is érdemes néha megvizsgálni, a törések, hajlítások mentén eldugulhatnak.

     

    Forrás: Andió

    vissza

    Hozzászólások

    Név:
    E-mail cím:
    Hozzászólás:
    A cikkhez még nincs hozzászólás.
    Legyen Ön az első hozzászóló!